Jouw nieuwe toekomst in Het Pauwenhof

13-8-2021

Het kopen van een (nieuw) huis, het vervullen van een woonbehoefte, is een bijzonder grote stap in een mensenleven. Eigenlijk kun je spreken over een nieuwe toekomst. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in het verkoopproces en vertellen je meer over het aankooptraject, de inschrijving en toewijzing.

SAVE THE DATE: START VERKOOP HET PAUWENHOF
zaterdag 28 augustus 2021
Gymzaal De Weer 10, 1504 AG Zaandam

Save the date, start verkoop: 28 augustus 2021

Op 28 augustus 2021 start de verkoop van de 29 koopwoningen van Het Pauwenhof en is alle verkoopdocumentatie te downloaden op de projectwebsite. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om je in te schrijven voor één van de woningen. Je kunt je inschrijven door het digitale inschrijfformulier in te vullen dat op deze datum wordt opengesteld op de projectwebsite. Bij het inschrijfformulier moet ook een haalbaarheidscertificaat worden bijgevoegd. Verderop in deze nieuwsbrief lees je daar meer over. 

We organiseren op 28 augustus ook een fysieke verkoopmanifestatie. Om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen nodigen we iedereen in tijdsblokken van ca. 30 minuten uit. Zo denken we aan jouw en onze gezondheid. Klik direct op onderstaande knop en vul de velden van het inschrijfformulier in, indien je graag uitgenodigd wilt worden voor de start verkoop! Via makelaar Kuijs Reinder Kakes ontvang je circa een week vóór start verkoop een digitale uitnodiging voor het tijdsblok waarin we je graag welkom heten.

Tijdens de start verkoop presenteren wij je onder het genot van een kop koffie of thee het woningaanbod en vertellen wij je alles over de woningen, het afwerkingsniveau en de keuzemogelijkheden. Daarnaast kun je alle verkoopdocumentatie in ontvangst nemen en kun je bij ons terecht voor al je vragen.

Klik hier om je aan te melden voor de start verkoop

Het haalbaarheidscertificaat

Bij jouw inschrijving moet je een haalbaarheidscertificaat indienen. Bij nieuwbouwprojecten komt het namelijk voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven vooraf goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jij dat er betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is. Het is nu al  mogelijk om een gesprek in te plannen bij Rabobank. Tijdens dit gesprek wordt inzichtelijk gemaakt wat jouw financiële mogelijkheden zijn en ontdek je wat jouw maandlasten worden. Indien de woning betaalbaar is ontvang je na dit gesprek op basis van de indicatie van de v.o.n. prijzen een haalbaarheidscertificaat.

Klik hier om direct bij Rabobank een afspraak te plannen

Rabobank is partner van Stevast Baas & Groen bij Het Pauwenhof. Dit maakt dat zij volledig op de hoogte zijn van het project, de verschillende woningen én de bijbehorende financieringsmogelijkheden. De financiële check bij Rabobank is voor jou uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Uiteraard ben je vrij om bij andere hypotheekverstrekkers offertes aan te vragen en af te sluiten.

Toewijzing

Ongeveer twee weken na de start verkoop zal de toewijzing van de koopwoningen plaatsvinden. De kandidaten aan wie een woning is toegewezen worden door de makelaar gebeld voor het plannen van een kopersgesprek.  Vooruitlopend op het op het kopersgesprek zendt de makelaar de contractstukken digitaal toe. Tijdens het gesprek word je in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en zal de makelaar een toelichting geven op de contractstukken en de route om te komen tot aankoop van de woning.

Tekenen koop- en aannemingsovereenkomst

Wat resteert is het daadwerkelijk tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Tijdens het gesprek met de makelaar worden de overeenkomsten aan je toegelicht, waarna je kunt overgaan tot ondertekening.

Na het tekenen van de overeenkomsten wordt het traject met de kopersbegeleiding van de aannemer opgestart zodat je de (eventueel) gewenste opties of indelingsmogelijkheden kan bespreken.