Duurzaam en comfortabel

9-7-2021

Alle woningen in Het Pauwenhof zijn energieneutraal 

Met de aankoop van een duurzame woning in Het Pauwenhof draag je niet alleen een steentje bij aan een duurzame samenleving, maar heb je ook financieel voordeel! In deze nieuwsbrief leggen wij je graag uit wat je kunt verwachten.

Wat kan jij als koper verwachten?

Allereerst een huis met uitstekende isolatie, waardoor je in elk seizoen op verantwoorde wijze kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat. Opwarmen van het warme water, verwarmen en koelen gebeurd met behulp van warmte- en koudeopslag in de bodem, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt er vervolgens voor dat die energie daar komt waar het nodig is. De woningen hebben uiteraard geen gasaansluiting, de warmtepomp werkt namelijk op elektriciteit. De woningen hebben allemaal vloerverwarming en vloerkoeling. Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt ervoor dat de temperatuur in huis bij correct gebruik vrijwel altijd constant is.

Verder worden de ramen voorzien van driedubbele beglazing en wordt het warmteverlies van de woning beperkt door alle kieren en naden extra goed te dichten. Een duurzaam ventilatiesysteem zorgt voor verse lucht in de woning en het warmteverlies dat ontstaat bij douchen en ventileren wordt deels teruggewonnen door een zogenoemd Warmte Terug Win-systeem.

Tot slot worden ook zonnepanelen op het dak van iedere woning geplaatst. De zonnepanelen wekken gedurende het jaar voldoende elektriciteit op om de technische installaties voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning te voorzien van elektrische voeding.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de bodemwarmtepomp precies werkt.

Ook op financieel gebied zitten er voordelen aan een energie neutrale woning

Door het toepassen van al deze duurzame maatregelen wordt er sterk bespaard op de maandelijkse energielasten. De gasaansluiting komt immers te vervallen en een groot deel van de elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.

Om u de eerste vijf jaar te garanderen dat het systeem doet wat wordt beloofd, werken wij samen met Klimaatgarant. Klimaatgarant garandeert dat het energieverbruik voor verwarmen, koelen, warmwater en ventilatie wordt opgewekt door de zonnepanelen.

Daarnaast zitten er aan de financiering van jouw energie neutrale woning voordelen. Een aantal banken hanteert namelijk een speciaal rentetarief voor energie neutrale woningen!

Over de mogelijkheden met betrekking tot financiering van de woningen in Het Pauwenhof vertellen we je graag in een volgende nieuwsbrief meer.